Cas Valentine.

lallagostainfo 006

Dijous 15 de maig al Centre Cultural de La Llagosta es va realitzar un acte informatiu sobre el Cas  Valentine a la que van assistir unes 50 persones, a l’acte també van estar present treballadors i treballadores de la fabrica de l’empresa La Valentine preocupats per l’incertesa de les decisions futures, ja que consideren que hi ha la possibilitat, amb l’enderroc de la fabrica, de perdre els seus llocs de treball.

El Cas Valentine es remunta anys enrera, quan a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, aleshores amb l’alcalde Cesar Arrizabalaga Zabala (PSC), es va dedicar ha convertir la Zona Verda de Can Milans com a Zona Industrial.

Antonio Jiménez aleshores director de l’àrea de Política Territorial entre el 2003 i 2006 des del Govern municipal de César Arrizabalaga, va impulsar el trasllat de la fàbrica de Valentine, que pertany al grup portuguès CIN,  a la perifèria, afectant a una Zona Verda a tocar a La Llagosta.

Antonio Jiménez va aparèixer en la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón com a amic de Lluís Garcia en el cas Pretòria. Ambdós acusats per Garzón de ser els presumptes responsables d’una trama de corrupció urbanística que hauria actuat en diferents municipis catalans.

L’any 2003, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’empresa de pintures Valentine signen un conveni per el trasllat de la fabrica a Can Milans, la requalificació de Zona Verda a Zona Industrial veu la llum verda l’abril de 2005  modificant aquest punt del Pla General Metropolità de Barcelona.

Nul el procediment urbanístic de Can Milans. 

A l’actualitat el Tribunal Suprem té declarat nul el procediment urbanístic que van seguir la Generalitat i l’Ajuntament de Montcada i Reixac per requalificar la Zona Verda de Can Milans.

Passat un any de la sentència que anul·lava la requalificació dels terrenys de Can Milans, l’Ajuntament de La Llagosta ha anunciat que demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que prengui partit, i manté que la Generalitat ha menystingut a l’Ajuntament de La Llagosta,  i denuncia la passivitat de la Generalitat  per tal d’arribar a un acord.

L’Ajuntament de La Llagosta ha optat pel diàleg per solucionar amb negociacions el cas Valentine, però, segons informen els advocats Miquel Portals i Rafael Audivert del Bufet Roca Junyet, l’enderrocament de la fabrica de La Valentine, per llei, és possible. Tot així, l’alcalde sosté que es poden estudiar altres vies que recompensin el mal fet, i els advocats sostenen que la seva prioritat no és el enderroc de la fabrica.

Ajuntament de la Llagosta i la Direcció General d’Urbanisme ha mantingut converses  per tal d’arribar a un acord pels perjudicis que va suposar la construcció de la fàbrica, però des de l’Ajuntament de La Llagosta es critica la passivitat de la Generalitat, després de gairebé un any de converses i anul·lacions de reunions per part de la Generalitat.

Critiques al govern. 

Al torn de paraula dels assistents a l’acte, les critiques contra l’equip del govern de La Llagosta s’han escoltat a la sala, inclòs algú va demanar la dimissió de Jordi Alonso Fumadó (ICV-EUiA) per la seva gestió al càrrec de Regidor de Planificació urbanística, habitatge i territori.

Jordi Alonso Fumadó també ocupa els càrrecs de Regidor de Tecnologies de la informació, comunicació i atenció ciutadana i Regidor de Recursos Humans.

També es comenta que s’ha de buscar els veritables culpables, d’aquest “bombazo” immobiliari, i aquests tenen noms i cognoms, ja que està en joc la bona imatge de les institucions a les que es representen, referint-se a alcaldes i regidors de Montcada i Reixac que estiguin implicats  al Cas Valentine, ja que han sigut els que han fet les coses malament d’un principi, i són els que han comès un delicte contra el medi ambient.

lallagostainfo 010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s