Xerrada: “lluites en defensa del territori i el medi ambient”

 Xerrada:

“lluites en defensa del territori i el medi ambient”

Dilluns 26 de gener de 2015, a les 19:30h

Lloc: Ateneu l’Abi  Carrer de Colom 5

(Montcada i Reixac)

Entitats convidades:

Plataforma Defensa Gallecs

Plataforma Vallès Net

Associació La Màquia.

*****

Plataforma Defensa Gallecs

Gallecs

La Plataforma en Defensa de Gallecs va néixer fruit de la desinformació deliberada que hi ha sobre Gallecs i la seva falsa protecció. És per això que vam decidir actuar al respecte i continuar la lluita que des de fa més de 30 anys existeix per la defensa de Gallecs.

El 30 de Juliol de 2008 es va convocar una xerrada informativa a la ciutadania molletana per explicar-los que Gallecs no està salvat i que existeix una amenaça imminent que s’ha de aturar com és la autovia Interpolar, entre moltes d’altres.

D’ençà d’aquesta xerrada es constitueix la Plataforma per a la Defensa de Gallecs, elaborant entre d’altres coses un manifest amb el recolzament de totes aquelles entitats que fan seva la lluita per la salvació de Gallecs com a espai natural, agrícola i forestal, amb la intenció de enviar-lo a la Generalitat per tal que la situació de Gallecs sigui revisada i es constitueixi definitivament un espai protegit.

Llegir més: salvemgallecs

 *****

Plataforma Vallès Net

Ecoparc2 foto de Vallès Net

L’Ecoparc2 de Montcada i Reixac és un equipament ambiental que es dedica a tractar de manera integral els residus de l’àrea metropolitana de Barcelona, aprofitant els residus municipals orgànics i indiferenciats (contenidors marró i gris) a través de diversos tractaments, com la selecció de materials reciclables, el compostatge i la metanització.

L’Ecoparc2 des de la seva posada en funcionament ha viscut al voltant de la polèmica, i el veïnat de Mas Duran (Montcada i Reixac), Ripollet, Sta. Perpetua i La Llagosta continuen denunciant les pudors que provenen de l’Ecoparc2.

Un grup d’entitats vallesanes després de fer-se públic un estudi on revelava alts nivells formaldehid al voltant de la planta, ha reactivat la Plataforma Vallès Net, qui va protagonitzar la lluita contra l’Ecoparc 2 de 2001 a 2007 . Vallès Net ens donarà un repàs de la seva història passada, i els objectius actuals des de la seva nova posada en marxa.

Llegir més: facebook Vallès Net

*****

La Màquia

LLagosta 2 (3)

La màquia és una formació vegetal densa formada per arbustos alts i pròpia de les terres de clima mediterrani i del seu nom deriva el mot maquis, pel fet que els guerrillers de la postguerra s’amagaven entre aquesta vegetació.

La Màquia és també el nom que ha decidit adoptar un grup de veïns de Vallençana-Reixac per batejar una nova entitat destinada a reivindicar els valors del seu lloc de residència, a la serralada de Marina, declarat com a espai natural protegit. Tots ells coincideixen a pensar que la ciutat viu d’esquenes al bosc i que sols l’utilitza per al lleure sense cap més implicació.

Llegir més: laveu.cat

 *****

Obrim Vies

Associació en Defensa del Medi Ambient-Observatori Territori Medi Ambient

Montcada i Reixac

Per més informació i/o contactar amb nosaltres obrimvies@gmail.com

xarxes:

Twitter: @obrimvies #ObrimVies

facebook: Territori Medi Ambient Montcada i Reixac

229 - Còpia (2)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s