La ceguesa d’ICV de Santa Perpètua

gallecs no es toca 026

Sembla ja una tònica, que les cartes que ens arriben des d’Iniciativa per Catalunya de Santa Perpètua siguin una barreja de mentides i odi, cap a totes aquelles persones que pensem que can Banús ha de continuar verd i agrícola, dins d’un discurs anacrònic de desenvolupament del territori.

Tota el contingut polític de l’escrit de la Teresa Mira queda desacreditat per la proposta de resolució del Parlament signada pels propis diputats de ICV-EUA, l’opinió de tots els regidors de la formació al Baix Vallès (excepte els de Santa Perpètua) i molts afiliats i simpatitzants del partit que porten anys estupefactes amb com executen al municipi allò que en diuen Eco-Socialisme. Pel que fa a barrejar-hi la part privada de manera visceral, no em queda més remei que argumentar-ho jo personalment. Vaig a enumerar les més rellevants perquè totes seria impossible:

  1. La “notícia literal” és que L’Incasòl es ven Gallecs, que té 1500 hectàrees i no 700 com la Generalitat i ICV de Santa Perpètua han volgut fer creure, i que els ajuntaments callen.
  2. A la urbanització de l’Estany de Gallecs mai ha hagut ocupacions ni ningú que s’hagi preocupat pel futur de l’Espai perquè no els ha calgut ja que, l’ajuntament de Montcada els ha donat les llicències necessàries, en aquest cas, amb la complicitat de l’Incasòl. L’any passat es va aprovar al ple continuar edificant malgrat la seva situació irregular amb els vots favorables del PSC, ICV i CIU.
  3. El territori de Gallecs, agrícola o no, està amenaçat per diversos projectes que només romanen al calaix per la falta de recursos que ha provocat la crisis. Per donar transparència (allò que haurien de fer les administracions) la Plataforma per la Defensa de Gallecs ha creat el document “les amenaces de Gallecs” i que quasi literalment el diputat d’ICV Salvador Milà ha adaptat en proposta de resolució al Parlament.
  4. Respecte a l’obsessió recurrent de què el nostre objectiu es desgastar l’equip de govern, l’alcaldessa de Santa Perpètua sap des de fa mesos que no és així. Des de l’inici, només li vam demanar que defensés l’entrada de Can Banús al PEIN i ella ens va contestar que no vol problemes amb la Generalitat perquè li han promès una estació de tren.
  5. Ja en el terreny personal, una altra gran mentida és situar a la meva família com a ocupa a la urbanització de l’Estany. Està molt mal informada. Els meus avantpassats, porten 5 generacions conegudes a Gallecs, sent propietaris, arrendataris o masovers i, per tant, molt perjudicats per la injusta expropiació. Afegir que som una de les dues úniques famílies que mai hem volgut cobrar aquests bruts diners que continuen al Banc d’Espanya.

La meva conclusió és que, tristament, us ha calgut l’imperatiu legal de la vostra cúpula perquè sou incapaços d’entendre que vol dir Eco-Socialisme.

Pol Ansó.

Plataforma Salvem Gallecs

gallecs no es toca 023

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s