Eleccions Municipals Montcada i Reixac: “el Medi Ambient a les urnes”.

“Retalls de premsa” (La Veu Montcada):

l’opinió dels i de les alcaldables sobre el medi ambient, i els eixos (medi ambient) dels programes electorals de les 11 candidatures que es presenten a les Eleccions Municipals 2015.

aaa pscmir
1- PSC Montcada i Reixac

Treballarem per a l’enduriment de la normativa d’emissions que afecten el municipi i la conversió dels espais rurals en zones d’interès mediambiental i apostarem per orientar la ciutat cara el Besòs.

Eixos del programa electoral:

Conversió dels espais rurals en Zones d’Interès Mediambiental. Aplicació de la tolerància zero contra els abocaments il·legals. Redoblarem l’aposta per orientar la ciutat cara al Besòs amb el nou parc fluvial.

2- CiU Montcada i Reixac

Recuperar les lleres dels nostres rius per obrir-nos a la serralada de Marina, creant passos naturals per a les persones…

Eixos del programa electoral:

Farem de Montcada una ciutat de futur desenvolupant projectes com el soterrament; la Torre de Na Joana, on farem un centre sociocultural i esportiu de referència; recuperarem les lleres dels rius i millorarem la connexió amb la Serralada Marina obrint el poble al nostre patrimoni natural; farem al voltant del Miquel Poblet i a sota l´autopista espais per als joves i impulsarem actuacions a tots els barris. També tindrem cura del nostre medi ambient i patrimoni.

3- ICV-EuiA Montcada i Reixac

Que el nostre municipi sigui un espai per viure-hi, per gaudir i per respirar aire net. Per això, posarem sobre la taula el trasllat de l’empresa Lafarge, que ja portem en el programa des de l’any 1999.

Eixos del programa electoral:

Assegurar un entorn habitable i saludable. Impulsar el tancament de la cimentera i el soterrament de la línia R2. Control rigorós de la indústria del municipi, denunciant les que més contaminin.

4- PP Montcada i Reixac

Nota: Cap menció a problemes relacionats amb la contaminació del medi ambient i/o la defensa del territori, exceptuant el soterrament de la R2.

Eixos del programa electoral:

5- Ciudadanos C’s Montcada i Reixac

Nota: Cap menció a problemes relacionats amb la contaminació del medi ambient i/o la defensa del territori, exceptuant el soterrament de la R2

Eixos del programa electoral:

6- ERC Montcada i Reixac

El soterrament de les línies de rodalies R2 i R3. Sabem que són actuacions que no les pot fer l’Ajuntament, però sí han de ser una prioritat. També el trasllat de Lafarge o reduir la contaminació provocada per les infraestructures viàries que trinxen el municipi eliminant, per exemple, el peatge de la C33 a Mollet i evitant així que passin tants vehicles per aquí.

Eixos del programa electoral:

Defensarem el soterrament de les línies R2 a Montcada i l’R3 a Mas Rampinyo, el trasllat de Lafarge i la supressió del peatge de Mollet de la C33 per reduir el trànsit que passa pel municipi. Farem del riu Besós la façana natural de la serralada de Marina. Defensarem el patrimoni cultural, arquitectònic i natural, garantint la seva difusió, conservació i aprofitament. Convertirem el Pla de Reixac en un Parc agrícola, inclòs dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya amb Gallecs.

7- Plataforma X Catalunya Montcada i Reixac

Nota: Cap menció a problemes relacionats amb la contaminació del medi ambient i/o la defensa del territori, exceptuant el soterrament de la R2.

Eixos del programa electoral:

8- Circulo Montcada i Reixac

Hem comprovat en les trobades que hem anat fent des del maig del 2014 amb entitats i col·lectius, que una de les principals preocupacions de la gent és la contaminació. Controlarem les emissions de les empreses i obrirem expedients sancionadors a les que superin els límits permesos per la llei. En el cas de Lafarge i de l’Ecoparc II, si els estudis conclouen que són activitats nocives per a la salut, demanarem el seu tancament.

Eixos del programa electoral:

Suport institucional a la Plataforma Antiincineració de Montcada i al litigi que l’AV de Can Sant Joan manté amb la Generalitat i Lafarge. Control sistemàtic d’emissions a Lafarge i l’Ecoparc II i expedients sancionadors si incompleixen la normativa. Exigirem el seu tancament si es confirma la nocivitat de les emissions.

9- CUP Montcada i Reixac

Hem de fer fora les empreses contaminants i les que trenquen la trama urbana, amb l’objectiu que Montcada sigui menys grisa i estigui més cohesionada. Cal aprofitar les seves potencialitats i deixar de viure d’esquenes a l’entorn natural, on trobem espais molt degradats que s’haurien de recuperar.

Eixos del programa electoral:

Volem un model urbanístic inclusiu i cohesionador. Cal lluitar contra l’especulació i conservar i dignificar els espais naturals.

10- Ciudadanos Centro Democrático Montcada i Reixac

Nota: Cap menció a problemes relacionats amb la contaminació del medi ambient i/o la defensa del territori.

Eixos del programa electoral:

11- Escons en Blanc Montcada i Reixac

Nota: Cap menció a problemes relacionats amb la contaminació del medi ambient i/o la defensa del territori.

Eixos del programa electoral:


font consultada: laveumontcada.cat/pdf

011 (2)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s