Un altre despropòsit!: un altre estrambòtic projecte.

21F 015El 22 de febrer de 2016 es va presentar a l’Ajuntament de Montcada i Reixac una proposta de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM), aquesta proposta tracta sobre la implantació, en una part del Pla de Reixac, d’una Universitat Americana i el seu corresponent Centre d’Investigació Tecnològica.

Per estar al corrent de què és una Universitat Americana us farem cinc cèntims, ja que segurament a moltes només us vindran imatges de les típiques pel·lícules americanes, on esbojarrats joves estudiants fan les seves festes i orgies.

Una Universitat Americana és un centre on s’imparteix els estudis en la llengua anglesa, i el títol obtingut està homologat pel mateix Govern dels Estats Units d’Amèrica, resumint, que estudiant vora el torrent de Mas Duran tindries un títol d’estudis com si l’hagués cursat a l’altre part de l’oceà.

Aquest projecte ho presenta un paio que dir tenir un do especial amb el disseny contemporani, i del no res es va transformar en un dels empresaris del sector de la promoció, arribant a formar part d’una de les més importants empreses del sector en la Comunitat Foral. Com un bon visionari del sector, on unes veuen prats i matolls, elles veuen edificis i places amb la seva font ornamental enmig, els seus ulls es van fixar en les Planes del Vallès, concretament al Pla de Reixac, on observant el territori va contemplar  amb molta claredat que aquest complex universitari que proposa quedaria ben maco entre Ripollet i el torrent de Mas Duran.

Curiós oi?, alhora que a Montcada i Reixac s’inicia els tràmits per presentar una moció que insta a la Generalitat de Catalunya  a declarar aquest espai com Paratge d’Especial Interès Natural (PEIN) i aquesta moció s’aprova el 25 de febrer de 2016*¹, arriba aquest despropòsit que preveu que afecti un 40% de l’entorn natural agroforestal, però tranquil·les, que aquesta proposta segons aquest visionari, apart de presentar-se com un important benefici per Montcada i Reixac (money, money), també té com objectiu salvaguardar el corredor biològic entre Collserola, Serralada de Marina i les Planes del Vallès i el propi Pla de Reixac.

Tranquil·les? la veritat que tranquil·les no estem i encara estem intentant esbrinar com es pot proposar salvar un entorn natural amb aquesta proposta que es presenta, i més tenint en compte que per la construcció del campus universitari es menjaria quasi la meitat d’aquest privilegiat entorn.
simpsons

Crítica a l’ARE i els projectes anteriors.

Com moltes esteu assabentats, en el Pla de Reixac es volia construir unes 2000 vivendes aproximadament, que acabarien encerclant Can Pomada, es tracta de l’ARE Mas Duran, un faraònic projecte que es va quedar a mitges, i que curiosament amb la construcció dels nous habitatges, places i una carretera que uniria amb Ripollet, també tenia com objectiu salvaguardar l’entorn natural agroforestal.

Segons aquest visionari, l’ARE Mas Duran està mal plantejat, diu que executar aquest trenca la possibilitat de mantenir el corredor biològic, i la solució que presenta és l’enderroc de Can Pomada. Aquest visionari també es mostra molt crític amb plantejaments urbanístics com el “Mooncada” o el “Gran Casino Eurovegas”, i planteja que amb la construcció de la Universitat Americana s’aconseguiria blindar per sempre aquest entorn agroforestal… us sona aquesta història?, no?, doncs és la mateixa justificació que Cèsar Arrizabalaga Zabala expressava amb l’ARE Mas Duran, un altre visionari!.

Reaccions.

La noticia sobre aquesta proposta va airejar un estupor sobre la gent del carrer, sobretot la gent que viu en Can Pomada, doncs veient que unes de les propostes és l’enderrocament d’aquest nucli d’habitatges, és quan aleshores salten les alarmes entre el veïnat.

L’Ajuntament de Montcada, apart de donar explicacions en el Ple Ordinari de l’Ajuntament,  en un intent de calmar les “masses enfurismades” va publicar una nota per aclarir els dubtes generats.

Nota publicada: montcada.cat

 

*¹ La moció que insta a la Generalitat de Catalunya  a declarar el Pla de Reixac com Paratge d’Especial Interès Natural va obtenir el vot a favor de CUP, ERC, CDC, ICV-EUiA, Circulo, i el vot en contra de Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular.

 Noticies relacionades:

L’Ajuntament no tramitarà cap actuació urbanística al Pla de Reixac durant un any laveudemontcada.cat

Ple de febrer. Moció al Pla de Reixac (youtube): laveudemontcada.cat

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s